Varmröken Bradley Professional P10 - är den nya elröken år 2020 från Bradley Smoker för dig som vill ha en riktigt modern rökugn. Den har högre effekt och lättare att komma upp i temperatur i vårt kalla klimat - och med exakt kontroll av temperaturen med PID-styrteknik. Det här rökskåpet är för dig som kräver de bästa förutsättningarna för varmrökning även när det är lite kallare.
Varmröken P10 från Bradley Smoker är en nyhet på den svenska marknaden 2020.
PID för exakt värme och usb-minne för att spara recept
P10 från Bradley Smoker är en varmrök utrustad med hela 1000 W värme, en mer precis temperaturkontroll (PID) och programmerbara inställningar. Du kan ladda ned de rökinställningar du använder på ett USB-minne så att du nästa gång enkelt kan röka exakt likadant. Den här elröken är för dig som vill varmröka på enklaste möjliga sätt, med bästa möjliga resultat.
Nyheter - Bradley Professional P10 varmrök
Det finns en rad uppdateringar på den här elröken. Här följer de viktigaste skillnaderna från tidigare modeller av Bradleyrökar.
- Måtten på rökskåpet skiljer sig en hel del från de tidigare modellerna. P10 är lägre och bredare och har ett gallermått som är 5 cm bredare och mäter därmed 38 cm x 33 cm. (andra Bradley Smoker-modeller har galler 38 x 28 cm)
- Dubbla värmeelement på vardera 400 W plus rökgeneratorns effekt på 2 x 100 W ger snabbare uppvärmning och förmåga att hålla temperaturen uppe även när det är kallt på vintern.
- Temperaturkontrollen är effektivare på det här rökskåpet med två sensorer som du stoppar in i köttet eller fisken och avläser på rökskåpets display.
Vad är den totala rökarean på P10 varmrök?
Den totala arean med 5 galler (4 ingår) är 0,63 m². Varje galler mäter 33 x 38 cm.
Hur sätter man igång elröken?
Det är enkelt – du ställer in temperatur, tid för värme och röktid digitalt med ett vrede på framsidan av rökskåpet. Siffror syns tydligt på displayen.
Det går att justera temperaturen med 1° C noggrannhet, tid för värme med 10 minuter och röktid med 20 minuter.
Hur länge räcker en påfyllning av briketter?
En laddning av rökbriketter räcker i upp till 10 timmar innan det krävs påfyllning.
Specifikationer Bradley Smoker P10 varmrök:
Vikt:
Volym 76 liter
Storlek skåp invändigt:
Mått per galler: 33 x 38 cm
Total rökyta med 5 galler: 5 x 0,33 m x 0,38 m = 0,63 m²
Storlek rökutrymme invändigt:
Storlek skåp utvändigt: 54 x 68 x 79 cm
ELEKTRISKA SPECIFIKATIONER
Spänning: 230 V
Effekt: värmeelement 2 x 400 W + 2 x 100 W rökgenerator. Totalt:1000 W
Max temp: ca 160°C. Värmeelementen stängs av när måltemperaturen har uppnåtts och slås på ON när den faller 2 grader.
Justerbart intervallökning temp: 1° C
Min temp: svalrökning, cirka 30° C (kallrökning ej möjligt)
Utomhustemperatur vid rökning: -9 till + 50° C
COLD kommer att visas på displayen när temperaturen når under -10°C. Värmeelementet slås då inte på.
Tillagningstid: 0-10 timmar (ställbart)
Röktid: 20 min-9 timmar och 40 min (ställbart)
TEMPERATURSENSOR SPECIFIKATION
Ställbar måltemperatur när ansluten till rökskåpet: 5° C - 100° C
Mätning temperatur livsmedel: 0 - 150° C
OBS! Temperatursensorerna tål ej diskmaskin - Låt dem vara anslutna hela tiden.
Utsida: Rostfri plåt.
Insida: Rostfri plåt.
Ingår: Levereras komplett färdig för användning med 4 finmaskiga telfongaller (finns plats för 5) samt ett paket med 4 korvkrokar, 2 termometrar/prober.
Garanti: 12 månader, CE-godkänd.