Vildsvinstjära Spray

99 kr
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Produktbeskrivning:

VILDSVINSTJÄRA 600ml Spray

 

Auson Vildsvinstjära är en specialtjära med syfte att förenkla jakten på det stadigt växande vildsvins-beståndet. Genom att spraya ett tunt lager med tjära på en trädstam eller trästolpe kan man locka till sig vildsvin som mer än gärna gnider sig mot det tjärade träet. Tjäran simulerar att träet är rikt på kåda som vildsvinen använder mot parasiter i huden.

Vildsvinet är en traditionell viltart i Sverige som hade sin storhetstid under stenåldern. Under 1700-talet utrotades vildsvinen helt tills man på 1940-talet åter införde vildsvinet i Sverige, dock endast i hägn. Upprepade rymningar utgör ursprunget för dagens vildsvins bestånd som har växt till sig rejält i landets södra och mellersta delar. Dessvärre ställer vildsvinet till med en hel del problem då de bökar upp marken och efterlämnar stora skador på jordbruksgrödor i sin jakt på mat.

 

Behandling

Auson Vildsvinstjära är lätt att applicera och fäster även på frusen och våt stam. Spraya tjäran från marknivå till ca 1 meter upp på stammen/stolpen. Tjärdoften förs då vidare med vinden och vildsvinen kan enkelt söka sig fram till det behandlade trädet. För bäst resultat, underhåll regelbundet genom att spraya ett tunt lager Auson Vildsvinstjära.

 Andra har även köpt
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt