FLIR Scout II 640 Värmekamera flir scout PS24 flir scout PS24 flir scout PS24 flir scout PS24 flir scout PS24 FLIR Scout II 640 Värmekamera FLIR Scout II 640 Värmekamera FLIR Scout II 640 Värmekamera

FLIR Scout II 640 Värmekamera

Den perfekta värmekameran för jakt och friluftsliv

FLIR Scout II 640 är en perfekt värmekamera för jägare. Utmärkt inom friluftsliv, viltspaning, vandring, uteliv, camping mm. Värmekameran i vattentät konstruktion (IP67) ger möjligheten att se klart och tydligt i mörker, men även i dimma, rök, regn etc.

 

Med värmekameran ser du tydligt utifrån föremålets olika temperaturer och inte från ljuset, vilket betyder att värmekameran inte är beroende av något omgivande ljus för att ge en klar och tydlig bild. Människor, djur, och olika objekt skapar alla sin egen kontrast beroende på den värme de utstrålar. Med hjälp av värmekameran ser du människor och djur tydligt nattetid i svåra förhållanden.

 

Värmekameran är utrustad med 35mm fixerad fokus, 9Hz, 4x zoom och 640x512 px. Värmekameran har ett synfält på 18° x 14°.

 

InstAlert

Värmekameran är utrustad med InstAlert. Denna effektiva egenskap gör de varmaste områdena röda, vilket gör det mycket lätt att upptäcka djur och människor i sökaren.  

 

Inbyggd LED-lampa

FLIR Scout II 640 har en inbyggd LED-lampa i fronten på kikaren. Smidigt för att lysa upp ett mindre område.

 

Vad är skillnaden mellan FLIR Scout II 240, II 320 och II 640?

FLIR Scout II 240 är utrustad med Freeze Frame, vilket innebär att du kan frysa bilden i sökaren. Denna funktion finns inte i FLIR Scout II 320 och II 640. FLIR Scout II 320 har däremot 2x digital zoom och II 640 har både 2x och 4x digital zoom.

 

Medföljande tillbehör

 

  • Handledsrem
  • USB-kabel
  • Produkt CD
  • Hård transportväska
Tekniska data: 
Upplösning

640x512 px

Detektionspalett"Vit varm", "Svart varm" eller "instAlert"
Detektionsavstånd på människa1140 m
Detektionsavstånd på mindre båt2200 m
Synfält18° x 14°
Termisk känslighet50 mk
Bilduppdatering9Hz
Fokal längd35mm fixerad fokus
Zoom2x och 4x
VideoutgångJa, NTSC
Batterityp / DriftstidLitiumjonbatteri / ca 5 timmar (standby på 120 timmar)
StativfästeInformation saknas
SkyddsklassIP67
Arbetstemperatur-20°C till +50°C
Förvaringstemperatur-40°C till +60°C
DropptestadKlarar ett fall upp till 1 m
Spara/lagra bilder i SD-kortNej
USB-portJa, för mjukvaruuppdateringar samt laddning
Vikt med batterier340 g
Mått (LxBxH)172 x 59 x 62 mm

 

Vad är termografi?

Termografi - en metod att registrera IR-strålning och omvandla den till en värmebild

 

Termografi, även kallad värmefotografering, är en metod där man omvandlar ett objekts IR-strålning till en synlig värmebild. Vid termografering används en så kallad värmekamera som registrerar infrarött ljus för att "se" och "mäta" den infraröda strålning som ett objekt avger. Värme eller infraröd energi är ljus som inte är synligt eftersom våglängden är för lång för att upptäckas av det mänskliga ögat. Den infraröda strålningen är en del av det elektromagnetiska spektrum som vi upplever som värme. Till skillnad från vanligt ljus avger allting som är varmare än absoluta nollpunkten värme i infrarött ljus. Även mycket kalla objekt, till exempel isbitar, avger infraröd energi.

FLIR Scout II 320 gör det möjligt för dig att se även i gryning, skymning och även i totalt mörker. Du kan upptäcka varmblodiga djur, leta skadat vilt. Du kan också använda dig av FLIR Scout PS för att se genom rök, dimma, snö. Det är också lätt att upptäcka vilt som står bakom vegetation såsom sly och salix osv.

FLIR är en av de ledande tillverkarna inom termografi.

FLIR Scout II 320 producerar bilder med en upplösning på 320 x 240 pixlar och II 240 240 x 180 pixlar.

Alla versioner av FLIR Scout II Serien kommer med en unik InstAlert. Denna egenskap gör de varmaste områdena tydligt röda, vilket gör det lätt att upptäcka djur, eller människor i sökaren.

FLIR PS kommer med en liten LED lampa i fronten på enheten, som kan lysa upp ett mindre område. FLIR Scout PS-Serien är robust och en extremt lätt. Dessa värmekameror är idealiska för en mängd olika aktiviteter, såsom, jakt, vandring, uteliv, camping, eftersök, etc.

Enheterna är IP67 vattensäkrade och klarar alla förhållanden.

Ergonomisk och enkel att använda.

FLIR Scout II kontrolleras enkelt med 4 knappar på ovansidan av enheten, placerade så att de lätt kan hanteras med 1 hand.

FLIR Scout II Serien har ca 5 timmars kontinuerlig batteritid eller 120 timmars standby läge med inbyggt lithiumbatteri.

 

Flir 2 års produktgaranti

Garantin gäller vid registrering hos Flir. Klicka här för registrering om 2 års produktgaranti.

 

Flir 10 års detektorgaranti

Garantin gäller vid registrering hos Flir. Klicka här för registrering om 10 års detektorgaranti.

 Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Artikelnummer:
6000-3


Andra har även köpt
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt