ir-940nM Z-aim

Uovision 565 Black Invisible IR MMS 12MP GPRS, mms-övervakningskamera

Uovision 565 Black Invisible IR MMS 12MP GPRS Utsedd till bäst i test i Allt om Jakt och Vapens stora kameratest i NR4 2012! Läs här bredvid. Information ifrån Z-aim AB och som vi är återförsäljare för: Z-aim AB är generalagent för märket i Sverige, därför vill vi tala om att det idag finns ett fåtal företag som säljer märket på svenska marknaden, utan tilllåtelse från varken oss eller Uovision. Källan är spårad av Uovision. Risken med kameror från dessa är att du som kund, står utan möjlighet till garantiservice om det behövs. Uovision tillverkas av avhoppade tekniker från en av de äldsta och största tillverkarna. De har inriktat sig på att bygga kameror med hög prestanda och kvalitet. Innovativt men till största del efter väl beprövade koncept. Med vår långa erfarenhet av åtelkameror törs vi säga att Uovision tillhör absoluta toppen av kameror.

UM565 fungera som alla MMS kameror och skickar bilderna till mobil och email i storleken 640x480. Den stora skillnaden är att förutom detta "vanliga arbetssätt" så kan Uovision också arbeta mot GPRS nätet och sända bilderna till Email som datatrafik i högre upplösning 800x600 samt att bildernas KB (upplösning) kan valfritt ställas mellan 60-200kb. Bildkvaliten på MMS/GPRS bilderna blir därmed högre än alla andra märkens.

Uovision är enda kameran som har:

Totalt osynlig IR-blixt med 60 dioder, räckvidden slår de flesta kameror med "normal" synlig IR.

Ställbar KB från 60-200kb på MMS/GPRS bilderna = marknadens allra bästa MMS/GPRS bilder. Visning av longitude & latitude i kameran.

Uovision kan sända till fyra mobiltelefoner och fyra email adresser samtidigt. När kameran sänder via GPRS så minskar din kostnad eftersom bilderna sänds som datatrafik och inte som MMS-bild. Observera att för att använda GPRS och sända bilderna som datatrafik måste platsen ha tillräcklig täckning för denna funktion. Inte alla platser har bra GPRS mottagning. Man kan prova funktionen genom att med sin mobil surfa på platsen man skall sätta kameran på. Enklast är att prova ladda ner en film från internet på youtube etc. Hastigheten är låg via GPRS, men är täckningen bra så skall det fungera utan att det bryter eller inte går alls. Mobilenheten är av hög kvalitet med en yttre antenn vilket borgar för god mottagning av mobilnätet.

Signalstyrkan visas direkt i kamerans inbyggda display samt namnet på din operatör. (Långantenn med tre meter kabel finns som tillbehör) Den kan sända bilderna som MMS till mobiltelefon, E-mail i upplösningen 640x480 eller som datatrafik via GPRS nätet till mail i upplösningen 800x600.

Du kan även välja att kameran bara sänder ett SMS och meddelar att en bild/video tagits med klockslaget angivet.

Kameran kan även ställas i ett läge som heter Daily report, då sänds den sista bilden som togs samt antal bilder tagna under dygnet. Du väljer själv vid vilket klockslag på dygnet denna rapport skickas till dig.

Kameran har också ett system som gör att du själv kan välja hur många MMS-bilder den maximalt får sända varje dag. Funktionen gör att du effektivt kan styra kostnaden.

Alla bilder som tas lagras till SD-kortet i kameran som högupplösta.

Black Invisible IR Det betyder att kamerans IR-belysning är fullständigt osynlig, inte ens i botten på lamporna syns någon röd impuls. Inte många tillverkare har löst problemet med totalt osynlig IR. Det vanliga problemet med svart IR är att mycket av räckvidden tappas samt att bildernas kvalitet blir grusig.

Uovision Black IR har bibehållit en suverän räckvidd samtidigt som bildkvaliten är på en hög nivå. Det osynliga svarta IR-ljuset ger för viss användning mycket stora fördelar, inte minst när kameran ska användas till ren övervakning då kameran inte avslöjar sig själv med någon bottenglöd i IR- lamporna. Vid användning till fotografering av vilt är fördelarna också på plats. Vissa vilt arter kan första gångerna de fotas skygga lite av kameror som har "normal IR" med bottenglöd. Med svart IR-ljus försvinner problemet . För att maximera kamerans användningsområden kan IR-ljusets ställas in i två olika styrkor. Det svagare är lämpligt när kameran arbetar inomhus, där full styrka oftast blir för starkt.

Time Lapse, Timer och rörelse sensor Uovision har ett mycket komplett system för effektiv övervakning och samtidig kontroll över kamerans driftstatus. Den kan, som alla tidigare kameror arbeta enbart med hjälp av rörelse sensor och fotografera direkt vid avkänning av rörelse. För att göra kameran ännu effektivare så har Uovision även utrustats med dygnstimer och Time Lapse (fotografering efter ställbar tidsintervall) Visst finns andra kameror med dessa funktioner, men ingen som har funktionen att all dessa tre kan användas samtidigt för att utnyttja kapaciteten av de enskilda funktionerna maximalt (Rörelsesensor, Timer och Time Lapse). Detta innebär att kameran kan ställas att skicka tex 2 bilder med valt tidsintervall samtidigt som den fotograferar direkt rörelsesensorn detekterar rörelse. Bilderna som tas automatiskt varje dag kan användas för att berätta att kameran är aktiv, att linserna är fria, hur kallt det är i stugan etc. Vid fällfångst kan de bekräfta att fällan inte slagit igen och så länge som bilderna kommer så vet man att kameran är aktiv samt att inget djur gått in i fällan. Detta underlättar mycket vid användning av levandefångstfällor. Då rörelsesensorn kan vara aktiv samtidigt så behöver man ändå inte missa när något händer på platsen. Grymt för både övervakning av egendom samt vilt!

Rörelse sensor, Uovision har en sensor med maximalt brett avkänningsområde, anpassat efter bildens bredd samt lång räckvidd och hög känslighet.

Sensorn är ställbar i tre steg. Låg, Normal och hög. Effektiv för både smått och stort och snabb detektion på just över sekunden. Vid vår användning har vi konstaterat att den kan ta älg på 30meters avstånd. En finns bland produktbilderna.

Time Lapse Med denna funktion kan du enkelt övervaka större områden på ett effektivt sätt. Till exempel kan kameran ta 1 bild med 2 minuters mellanrum ut över en åker. Du kan då enkelt se om något djur kommer ut och vid vilken tidpunkt. Kanske är det bocken du sökt som du på så sätt kan hitta. Funktionen kan användas till väldigt mycket. Och på Uovision kan du som sagt kombinera funktionen med att kamerans rörelsesensor är aktiv samtidigt samt dygnstimern.

Video Uovision kan filma i kvaliten 640x480 i bra kvalitet både dag och natt. Varje sekvens kan tidsbestämmas från 1 sek till 1 minut natt som dag.

Pir-sensorn kan arbeta med intervall ända ner till 1 sekund mellan varje video klipp. Bildegenskaper Uovision fotograferar med hög kvalitet, dag som natt.

Du kan välja mellan tre bild kvaliter beroende på vad du behöver kameran till. 3MP, 5MP, 8MP eller 12MP. Om kameran skall användas till vareriad fotografering dag och natt så är normalt bästa bild kvaliten att välja 5MP. Då håller dagbilderna en hög kvalité samtidigt som risken för rörelseoskärpa minskar vid nattfotografering med IR. 12MP används när man anser att bilderna som tas dagtid är de som är viktigast och nattbilderna har lägre prioritet och man kan acceptera att det oftare uppstår rörelseoskärpa på bilderna. 3MP väljs i huvudsak när kameran ska användas till långtidsövervakning och man vill rymma maximalt antal bilder på SD-kortet. Bilderna i 3MP blir mycket bra i Uovision, IR-bilderna på natten drar fördel av den lite mindre storleken eftersom att de skapas snabbare.

Bildserie i följd Uovision kan ställas att ta 1-3 bilder i följd vid detektion av rörelse. När kameran tagit en bildserie kan du själv avgöra hur lång tid det ska förflyta tills kamerans rörelsesenor åter aktiveras för detektion. Tiden mellan bildserierna kan ställas från 1s till 60 min. Ofta är det lämpligt att använda inställningen med 3 bilder i följd. Har du kameran aktiv i MMS läget är det den första bilden i serien som sänds till din mobil eller mail. Alla bilder som tas lagras också som högupplöst format på minneskortet.

Batteri / strömförbrukning Uovision laddas med 12 st AA batterier, som med extremt låg standbyförbrukning kan räcka i ett helt år. I standby drar de bara 6 mAh per dygn! Med Marsell lithiumbatterier körde vi fyra kameror från Augusti 2011 tills April 2012, dessa kameror var inställda att ta två bilder varje dygn på tidsintervall samt att detektera och fota vid rörelse. Alla tog många bilder under vintern, kyla var inget problem, som kallast fotade en kamera i -37C.

LCD display/Playback Uovision har en 2" stor inbyggd färgskärm med playback för film och video. Tillsammans med att kamerans otroligt pedagogiska menyer och smarta program, med förinlagd inställning mot Telia är denna kamera mycket lätt att använda, även för den ovane.

Reaktionstid, Uovision är mycket snabba kameror som ligger på ca 1sekund. I kombination med brett detektionsområde och lång räckvidd på rörelsesensorn är dessa kameror otroligt effektiva oavsett hur kameran skall användas.

Kamera hus, Uovision har ett kamerahus som delas på mitten med rejäla knäppen och kraftig gummitätning runt hela. Alla glas, Fresnel lins etc är antingen limmade eller monterade med dubbla neoprentätningar. Fresnel linsen ligger mellan dubbla tätningar samt trycks fast med en formgjuten brygga som skruvas fast från insidan. Detta gör att Fresnel linsen enkelt kan bytas on hackspett etc förstör den. På andra märken är bryggan plastsvetsad vilket gör byte av lins svårt.

Programering av MMS/GPRS, Uovision har ett program som ligger direkt i kameran och laddas över till SD-kortet för att sedan användas i datorn. Smart sätt som gör att man inte kan tappa bort någon skiva. I programmet ligger inställningar för Telia färdiga. I princip är det bara mobilnummer och mail adress som behöver skrivas in manuellt i programmet.

Menyerna är mycket pedagogiskt utformade vilket gör kameran användarvänlig och enkel att förstå.

Levereras svensk manual.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Artikelnummer:
1504-1


Andra har även köpt
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt